#zokanhetook

Zo kan het ook, plantaardig eten

Hoe lever je de grootste bijdrage aan een beter klimaat én kun je gezonder leven? Door meer plantaardig te eten en te drinken, zo kan het ook!

Plantaardiger consumeren

Het klimaat is anno 2019 een veelbesproken onderwerp. Plantaardiger eten is een duurzame manier die goed is voor jezelf én voor de planeet! Als je naar de cijfers kijkt, is het ook tijd dat we weer bewuster met ons voedingspatroon om gaan. De gemiddelde Nederlander is in ruim een halve eeuw (pdf) maar liefst drieënhalf keer zoveel kaas en bijna tweeënhalf keer zoveel vlees gaan eten. Steeds meer mensen voelen aan dat dit niet gezond en duurzaam kan zijn. Veel mensen willen best wat meer plantaardig eten, maar het moet wel even lekker, makkelijk en gezond zijn. Hoe dan? #zokanhetook helpt hier bij. Voor iedereen, voor elk moment van de dag.

Recepten en producten

#zokanhetook inspireert Nederland met plantaardige recepten en producten. Met een uitgebreide database van vegetarische en plantaardige producten laat #zokanhetook zien hoe het óók kan, en op hoeveel verschillende manieren. Er is namelijk voor elk dierlijk product een plantaardige keuze beschikbaar.

#zokanhetook vertelt Nederlanders welke producten er zijn, waar ze te koop zijn en wat de prijs is. Bovendien zijn er ter inspiratie meer dan honderd plantaardige recepten te vinden. Zo laten de Nieuwe Klassieker recepten zien hoe je jouw favoriete vleesklassieker in een plantaardig jasje kan steken - en maak je het zo misschien wel nóg lekkerder! De campagne wil consumenten het hiermee makkelijk maken om plantaardig(er) te eten op een manier die zij prettig vinden.

De oplossing vinden we aan het eind van onze vork, door andere, bewustere eetkeuzes te maken.

Plantaardig eten, zo kan het ook

Gezonde balans

Het uitgangspunt van #zokanhetook is een gezond, duurzaam en gevarieerd voedingspatroon. Ons doel is het herstellen van een gezonde en duurzame balans met weer een groter aandeel plantaardig eten en drinken. Plantaardige en dierlijke producten bevatten verschillende, voor de mens belangrijke, voedingsstoffen. Juist daarom is variatie in het voedingspatroon zo belangrijk. Wil je meer weten over plantaardige en dierlijke eiwitten? Op zokanhetook.nu lees je wat plantaardige eiwitten zijn en hoe je dierlijke eiwitten hierdoor op een gezonde manier vervangt!

Initiatiefnemer Green Protein Alliance

Logo Green Protein Alliance

Vereniging Green Protein Alliance is de initiatiefnemer van #zokanhetook. Green Protein Alliance gelooft dat meer plantaardige keuzes noodzakelijk zijn voor een toekomstbestendig voedselpatroon. Met #zokanhetook zorgt de Green Protein Alliance ervoor dat Nederlanders geïnspireerd raken dat ook te doen! De Green Protein Alliance is een vereniging van bedrijven die plantaardige eiwitproducten telen, maken of aanbieden en organisaties zoals kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties die de ambitie van de vereniging ondersteunen.

Herstellen van de eiwitbalans

De ambitie van de vereniging is het herstellen van de eiwitbalans. In Nederland, en veel meer westerse landen, zijn we veel meer dierlijke en minder plantaardige proteïne gaan consumeren. Met gevolgen voor mens, dier en milieu.De oplossing vinden we aan het eind van onze vork, door andere, bewustere eetkeuzes te maken. Als we dat gezamenlijk doen maken we al gelijk een groot verschil.

Samen maken we impact

Als maatschappelijke beweging is de Green Protein Alliance een grote fan van DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH, omdat het Nederland laat zien hoe makkelijk het kan zijn om een plantaardige keuze te maken. U staat versteld hoeveel impact we gezamenlijk kunnen maken, door te beginnen bij een keer in de week een Vega favoriet op tafel te zetten.

Samen maken we Nederland plantaardiger, gezonder en duurzamer!

Zo kan het ook!