Veelgestelde vragen (FAQ)

Hier vindt u de veelgestelde vragen die betrekking hebben tot de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-campagne, de cadeaukaart en het gebruik daarvan.

Hoe werkt de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH actie?
Iedere deelnemer van de Postcode Loterij ontvangt een cadeaukaart ter waarde van € 12,50. Met de cadeaukaart kunt u tussen maandag 28 oktober tot en met zondag 17 november 2019 ingrediënten voor de recepten van 'De Vega Favorieten van Nederland' halen bij Albert Heijn. De ingrediënten kunnen uiteraard ook los worden gekocht. Het doel is om vegetarisch eten te stimuleren bij zoveel mogelijk Nederlanders.
Wanneer loopt deze actie?
Begin november ontvangen alle deelnemers hun cadeaukaart. De cadeaukaarten vallen tussen maandag 28 oktober en zondag 3 november 2019 op de deurmat. De cadeaukaart kan tot en met zondag 17 november 2019 geactiveerd en verzilverd worden.
Wat zit er in het assortiment van Albert Heijn en Unilever waaruit ik kan kiezen?

In het document 'Deelnemende producten' vindt u een overzicht van alle producten.

Deelnemende producten (pdf, 335 kB)

Hoe moet de kaart geactiveerd worden?

Het activeren van de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-cadeaukaart kan op twee manieren:

 1. Activeren via doemaarlekkervegetarisch.nl. Klik rechtsboven op 'Activeren'. Vul de laatste 3 cijfers van uw kaartnummer, uw postcode en huisnummer en tot slot de laatste 3 cijfers van uw IBAN-rekeningnummer in. Vervolgens kunt u uw activatie compleet maken.
 2. Bel gratis naar 0800 - 1177.
Tot wanneer kan de kaart geactiveerd worden?
De cadeaukaart kan tot en met zondag 17 november 2019 worden geactiveerd.
Ik heb geen kaart ontvangen. Wat nu?
Bent u al deelnemer van de Postcode Loterij, dan ligt de kaart uiterlijk woensdag 7 november op de deurmat. Heeft u op 7 november nog geen kaart ontvangen, neem dan contact op met de onze Ledenservice op telefoonnummer 088 - 020 1010.
Tot wanneer kan de kaart verzilverd worden?
De kaart is te verzilveren tot en met zondag 17 november 2019.
Ik wil graag weten hoeveel saldo er nog op de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-kaart staat. Hoe kan dat gecheckt worden?

U kunt uw saldo op twee manieren controleren.

 1. Na betaling met de cadeaukaart wordt het resterende saldo op de Albert Heijn-kassabon vermeld. Op de kassabon staat aangegeven welke artikelen zijn betaald met de cadeaukaart en wat het totaalbedrag hiervan is.
 2. U kunt het saldo opvragen op doemaarlekkervegetarisch.nl. Klik rechtsboven op 'Check saldo'. Vul de laatste 3 cijfers van uw kaart in, uw postcode en huisnummer en de laatste drie cijfers van het rekeningnummer waarmee u meespeelt.
Waarom draagt vegetarisch eten volgens jullie bij aan een betere wereld?

Een bewust eetpatroon met meer vegetarische alternatieven zoals vleesvervangers, eieren, groente, peulvruchten en noten is beter voor mens, dier en milieu. Als u vaker kiest voor een dag geen vlees of voor vegetarische alternatieven, hoef je niet in te leveren op gemak of beleving. En zorgt u voor een lagere impact op het milieu. Zo helpt u mee om de klimaatverandering tegen te gaan.

Waarom organiseert de Postcode Loterij deze actie?

Het is onze missie om bij te dragen aan een rechtvaardigere en groenere wereld. Dit doen we onder meer door goede doelen op het gebied van natuur en milieu financieel te steunen en onze deelnemers te informeren over hun goede werk. Maar ook door onze deelnemers te informeren en te stimuleren om bewuster te zijn van de keuzes bij het boodschappen doen. In dit geval om eens vaker te kiezen voor een dag geen vlees of voor een vegetarisch alternatief, omdat dit op de lange termijn bijdraagt aan het tegengaan van de klimaatverandering. Met deze actie willen we mensen op een makkelijke manier kennis laten maken met vegetarische alternatieven en zo de overgang naar een groenere wereld versnellen.

Waarom werkt de Postcode Loterij samen met Albert Heijn en Unilever in deze actie?

Het is inmiddels de zesde jaargang van een DOE MAAR LEKKER-campagne. Het is een beproefde samenwerking, waarbij we hebben gezien dat er een groeiend bewustzijn van deelnemers is over producten die beter zijn voor mens, dier en milieu.

Albert Heijn en Unilever zijn structureel bezig met het verduurzamen van hun assortiment en heel actief op het gebied van het produceren en aanbieden van vegetarische levensmiddelen. Zo is Albert Heijn dit jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot meest duurzame supermarkt (Sustainable Brand Index) en biedt Albert Heijn haar klanten een groeiend assortiment aan vleesvervangers.

Unilever heeft als doel om producten te maken die goed smaken, waar mensen zich goed bij voelen en die een positieve bijdrage leveren aan de wereld van vandaag. Daar past het makkelijk maken van een dagje geen vlees bij. Bovendien zien we een toenemende vraag voor vegetarische alternatieven bij consumenten. Daarom breidt Unilever haar portfolio van plantaardige producten uit. Voorbeelden hiervan zijn de recente overname van de Vegetarische Slager en steeds meer alternatieven die Unox biedt voor een dagje zonder vlees.

Deelnemers van de Postcode Loterij kunnen bij Albert Heijn een vegetarisch product vinden dat bij hen past. Daarnaast is Albert Heijn de grootste supermarktketen van het land en bijna iedereen heeft wel een Albert Heijn in de buurt. Daarom zijn beide bedrijven logische partners voor de Postcode Loterij in de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-campagne.

Hoe kan ik met de cadeaukaart een pakket vol vegetarische producten krijgen?

Dit jaar kunt u de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-cadeaukaart bij de Albert Heijn inwisselen voor het Vega Favorieten pakket. Bij de kassa rekent u af met de cadeaukaart. In dit pakket vindt u:

 • Unox Vegetarische Knaks
 • Unox Vegetarisch Stoofpotje met Linzen
 • Unox Vegetarische Ragout met Dragon
 • Unox Vegetarische Paté
 • Unox Vegetarische Tomatensoep
 • Hellmann's Vegan Mayonaise

Let op! Er is maar een beperkt aantal boxen beschikbaar. Op=op!

Mijn gegevens worden niet herkend of er wordt geen kaart gevonden bij het activeren. Wat te doen?

Uw gegevens worden herkend op basis van de laatste 3 cijfers van het kaartnummer, uw postcode en huisnummer en de laatste 3 cijfers van het rekeningnummer waarmee u meespeelt met de Nationale Postcode Loterij. Bent u onlangs verhuisd? Probeer de kaart te activeren met uw oude adresgegevens.

Worden uw gegevens niet herkend? Dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0800 - 1177.

Er is geen Albert Heijn bij mij in de buurt (verder dan 10 km). Wat te doen?

Deelnemers die verder dan 10 km bij een Albert Heijn vandaan wonen, worden herkend op www.doemaarlekkervegetarisch.nl bij het activeren van de kaart. U krijgt dan twee opties aangeboden:

 1. De DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-cadeaukaart activeren.
 2. De mogelijkheid om een DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-pakket opgestuurd te krijgen. In dit brievenbuspakket zitten drie verschillende stoofpotjes (linzen, dadels, vegetarische ragout) en vegetarische rookworst. Het pakket past door de brievenbus. U ontvangt dit pakket binnen 10 werkdagen.

Bij de keuze voor het pakket wordt de DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-cadeaukaart geblokkeerd. De voorraad van deze postpakketten is niet ongelimiteerd. Op=op!

Welke producten zitten er in het DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-brievenbuspakket?

De volgende producten zitten in het DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-brievenbuspakket:

 • Unox Vegetarisch Stoofpotje met linzen
 • Unox Vegetarisch Stoofpotje met dadels
 • Unox Vegetarische Ragout met dragon
 • Unox Vegetarische Rookworst

Moet ik mijn cadeaukaart in één keer verzilveren?

De cadeaukaart hoeft niet in één keer te worden verzilverd bij Albert Heijn. U kunt tijdens verschillende bezoeken aan Albert Heijn vegetarische producten kopen totdat het tegoed van € 12,50 is opgemaakt.

De cadeaukaart is in de periode van 28 oktober tot en met 17 november 2019 te gebruiken.

Wat zit er in de Allerhande Vegabox?

Met uw cadeaukaart kunt u ook kiezen voor de Allerhande Vegabox. In deze box vindt u alle ingrediënten en het recept handig in 1 pakket. Zo kookt u zelf een lekkere verse maaltijd voor 2 personen, met 200 gram groente per persoon.

U kunt kiezen tussen een vegaburger met zoete aardappelfriet en rauwkostsalade of pasta pesto met kastanjechampignons, geitenkaas en notenpangrato. U kunt de box tot zondag 17 november box bestellen op ah.nl/vegabox. Daarna volgt een bericht dat u de box kunt ophalen bij de servicebalie bij een Albert Heijn bij u in de buurt.

Kan ik de cadeaukaart ook gebruiken bij de zelfscankassa's van de Albert Heijn?
Ja, de cadeaukaart is bij alle Albert Heijn-winkels ook te gebruiken bij de zelfscankassa's.
Kan ik mijn cadeaukaart weggooien na gebruik?
Als u voor € 12,50 aan boodschappen heeft gedaan, dan kunt u de cadeaukaart bij het oud-papier leggen. De kaart is geheel biologisch afbreekbaar
Kan ik ook online boodschappen doen via www.ah.nl met deze cadeaukaart?
De cadeaukaart is alleen bij Albert Heijn winkels in te wisselen. Online kunt u de cadeaukaart niet inwisselen.
Ik speel met een andere postcode mee met de Postcode Loterij. Op welk adres wordt mijn cadeaukaart bezorgd?
Uw cadeaukaart wordt bezorgd bij het postadres bij ons bekend is. Mocht u niet zeker weten welk adres bij ons bekend is, dan kunt u bellen naar onze Ledenservice op telefoonnummer 088 - 020 1010. Wij staan voor u klaar op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.
Kan je voor € 12,50 een vegetarische maaltijd kopen?
Voor € 12,50 kunt u een grote variéteit aan producten kopen. Met behulp van de receptenkaarten die u samen met de cadeaukaart heeft ontvangen, kunt u zien hoe u voor dat bedrag een lekkere vegetarische maaltijd voor 4 personen kunt klaarmaken.
Waarom is het nodig mijn cadeaukaart te activeren op de website?
Alle ruim 2,9 miljoen Postcode Loterij-deelnemers krijgen de cadeaukaart en het receptenboekje per post. We willen voorkomen dat mensen met onjuiste bedoelingen deze post onderscheppen om zo gratis boodschappen te kunnen doen. Daarom moeten deelnemers hun kaart op de site www.doemaarlekkervegetarisch.nl activeren voordat zij er mee naar de Albert Heijn kunnen gaan om producten aan te schaffen.
Waarom ontvang ik één DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH cadeaukaart?

Als dank voor deelname aan de Postcode Loterij krijgt iedere deelnemer één DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH-cadeaukaart t.w.v. € 12,50 thuisgestuurd. De kaart is een cadeau waarmee we zoveel mogelijk deelnemers in contact willen brengen met vegetarische alternatieven en laten zien hoe makkelijk het is om vertrouwde en/of favoriete gerechten vegetarisch te maken.

Voor het laatst aangepast op 28 oktober 2019 11:29