Logo De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager

Jaap Korteweg

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden?

Toen de varkenspest en de gekke-koeienziekte Nederland in de ban hielden, werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers. Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee ging hem goed af, tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.

Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij alleen vlees buiten de deur mocht eten met als gevolg dat hij steeds vaker uit eten ging.

Jaap Korteweg

Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets wat zijn verlangen naar vlees kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen. Na een zoektocht van drie jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatief vegetarisch vleesch met een spectaculaire bite en structuur. In samenwerking met topkoks lukte het hem om de producten de smaak en beleving te geven van echt vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond. Samen met conceptmaker Niko Koffeman, chef-kok Paul Bom en een toegewijd team werkt hij aan een grote omslag van dierlijk naar plantaardig vleesch.

Het ideaal van De Vegetarische Slager is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze vlees van dieren vervangen door 'vleesch' dat van plantaardige ingrediënten is gemaakt.

Producten

Vegetarische Kipstuckjes

De 100% plantaardige Vegetarische Kipstuckjes zijn het paradepaardje van De Vegetarische Slager. De sensationele smaak is volgens velen kippiger dan kip en heerlijk mals. Topchefs kunnen 'm niet of nauwelijks van echt onderscheiden. Lekker in een curry, wokgerecht, lauwwarm bij een salade en als basis voor jouw favoriete (kip)gerecht.

Vegetarische Gehacktballetjes

Culinaire hackers, geniet. Prik de Vegetarische Gehacktballetjes aan een spies met paprika en ui voor op de BBQ of warm ze op in een tomatensaus voor bij de pasta of in pindasaus voor bij de rijsttafel. Ook vurrukkulluk bij frietjes, op brood of uit het vuistje als borrelhapje!

Vegetarisch Rul Gehackt

Het Vegetarisch Rul Gehackt is net zo veelzijdig als de vleesvariant. De stevige structuur van het product blijft aanwezig, ook in sauzen en ovenschotels.

mc2 NoBeef Burger

Ontwikkeld in de Hamburgerstraat te Utrecht in navolging van Einsteins gedachtegoed: "Niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze." - Albert Einstein.

Deze sappige burger is duurzamer dan het origineel, is heerlijk mals en heeft een stevige bite. Lecker op een broodje en bij de warme maaltijd.

Vegetarische Bratwurst

Met trots presenteren we onze Vegetarische Bratwurst. Nét zo sappig & kruidig als zijn Duitse naamgenoot, maar dan helemaal vegetarisch. Eet ‘m bij de stamppot, in een wok- of ovenschotel of zo uit het vuistje.

Vegetarische Kip-Shoarma

Niet van echt te onderscheiden én 100% plantaardig! Heerlijck in een pitabroodje, perfect voor een vegetarische kapsalon. Lauwwarm ook lecker in een couscoussalade of bij een (Oosterse) maaltijd.

Meer weten over de producten van De Vegetarische Slager? Kijk dan op devegetarischeslager.nl.

Recepten

Wilt u meteen aan de slag met de producten van De Vegetarische Slager? Zoek dan een lekker recept uit!