Andijviestamppot met vegetarische rookworst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min.
Ingredi├źnten
  • 1 kilo'tje iets kruimige aardappelen
  • 1 vegetarische rookworst (250 g, Unox)
  • 3 sjalotten
  • 1 zakje jus met uitjes (24 g, Knorr)
  • 100 ml volle melk (pak 500 ml, AH volle melk)
  • 500 g gesneden andijvie
  • 1 potje Amsterdamse uien (320 g, AH)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 30 g roomboter
  • pureestamper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg 250 ml water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.

AH Kastanjechampignons

Tip

Liever geen vegetarische rookworst? U kunt de stamppot ook garneren met gebakken kastanjechampignons (bak 250 gram).

Bevat per persoon:
  • 430 kcal
  • 10 g eiwit
  • 18 g vet, waarvan 7 g verz.
  • 52 g koolhydraten, waarvan 9 g suikers
  • 2.5 g zout
  • 11 g vezels