Bami goreng met vegetarische Kipstuckjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 20 min.
Ingredi├źnten
  • 300 g mie (pak 500 g, Conimex)
  • 160 g vegetarische Kipstuckjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps paksoi
  • 300 g gesneden witte kool
  • 1 zakje bami goreng mix (48 g, Conimex)
  • 50 g gebakken uitjes (bakje 100 g, Conimex)
  • 75 g Jakarta kroepoek (zak, Conimex)

Voorraadkast

  • 1 el (arachide)olie

Bereiding

  1. Breek de mie in een paar stukken en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de Kipstuckjes op middelhoog vuur 3 min. Voeg de wokgroenten en wittekool toe en bak 5 min. mee. Voeg de bami goreng mix en 100 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Schep de mie erdoor.
  3. Verdeel de bami over 4 diepe borden. Verdeel de gebakken uitjes erover en serveer met de kroepoek.
AH Scharrelei

Tip

In plaats van met vegetarische Kipstuckjes is deze bami ook lekker met een gebakken eitje (bijv. AH Scharrelei L 1-ster) erop.

Bevat per persoon:
  • 605 kcal
  • 24 g eiwit
  • 18 g vet, waarvan 4 g verz.
  • 81 g koolhydraten, waarvan 14 g suikers
  • 3.7 g zout
  • 12 g vezels