Burritos met vegetarische Kipstuckjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 20 min.
Ingrediënten
  • 300 g losse trostomaten
  • 1 (rode) paprika
  • 160 g vegetarische Kipstuckjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 1 blik kidneybonen (400 g, AH)
  • 1 blikje maiskorrels (300 g, AH)
  • 1 pak Wereldgerechten burritos (342 g, Knorr)
  • 200 g crème fraîche

Voorraadkast

  • 3 el (olijf)olie

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng 2 el olie met de tomaat en paprika.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Kipstuckjes 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de bonen en mais uitlekken. Voeg toe aan de Kipstuckjes en bak 3 min. mee. Voeg de kruidenmix uit het pak Wereldgerechten en 150 ml water toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
  3. Verwarm ondertussen de tortilla's uit het Pak Wereldgerechten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de sausmix met de crème fraîche en 3 el water. de chili over 4 borden. Serveer met de crème fraîche en geraspte kaas.
  4. Besmeer de tortilla's met de saus en verdeel het Kipstuckjes-bonenmengsel erover. Rol op en serveer met de paprika-tomatensalade.
AH Chilibonen

Tip

Het is ook lekker om de vegetarische Kipstuckjes te vervangen door extra bonen, zoals chilibonen
(blik 400 g).

Bevat per persoon:
  • 725 kcal
  • 28 g eiwit
  • 34 g vet, waarvan 12 g verz.
  • 71 g koolhydraten, waarvan 10 g suikers
  • 2.9 g zout
  • 12 g vezels