Groentelasagne met vegetarisch Gehackt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min. + 45 min. oventijd
Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 1 (rode) paprika
  • 1 aubergine
  • 200 g Rul Gehackt in schaal (Vegetarische Slager)
  • 1 pak Natuurlijk Lekker lasagne (285 g, Knorr)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g, AH)
  • 235 g biologische mozzarella (bol, AH)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 2,5 el (olijf)olie
  • grillpan
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 ˚C. Snijd de uien in halve dunne ringen. Halveer de paprika, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en halveer het vruchtvlees.
  2. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een cm. Bestrijk de paprika en aubergine met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergine en paprika in delen 4 min.
  3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. Voeg de sausmix uit het pak lasagne, de tomatenblokjes en 300 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag saus. Verdeel een derde van de lasagnebladen uit het pak lasagne, een derde van de gehacktsaus en de helft van de aubergine erover. Herhaal en eindig met de paprika. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel erover. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

AH Linzen

Tip

Gebruik eens linzen uit blik (400 g) in plaats van het Rul Gehackt. Voeg toe aan de tomatensaus als u het vuur net hebt uitgezet.

Bevat per persoon:
  • 590 kcal
  • 30 g eiwit
  • 2 g vet, waarvan 9 g verz.
  • 62 g koolhydraten, waarvan 15 g suikers
  • 3.4 g zout
  • 11 g vezels