Macaroni met vegetarische Gehacktballetjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 15 min.
Ingredi├źnten
  • 300 g biologische macaroni grande (pak 500 g)
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 400 g spinazie
  • 1 zakje Natuurlijk Lekker tuinkruiden roomsaus mix (37 g, Knorr)
  • 30 g saladepijnboompitten
  • 170 g Gehacktballetjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 3 bosuitjes

Voorraadkast

  • 2 el (olijf)olie

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 1 el olie in een grote hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de mix voor roomsaus en 250 ml water toe en roer goed door. Verhit tot tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. Voeg de macaroni toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de Gehacktballetjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Verdeel de macaroni over 4 diepe borden. Verdeel de Gehacktballetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bosui.
AH Kastanjechampignons

Tip

In plaats van Gehacktballetjes kunt u ook extra groente toevoegen, zoals kastanjechampignons (bak 250 g), en (per persoon) een half zachtgekookt eitje.

Bevat per persoon:
  • 575 kcal
  • 24 g eiwit
  • 20 g vet, waarvan 3 g verz.
  • 71 g koolhydraten, waarvan 8 g suikers
  • 1.4 g zout
  • 9 g vezels