Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 30 min. + 7 min. oventijd
Ingrediënten
  • 500 g winterpenen
  • 1 pompoen (bijv. flespompoen)
  • 2 tabletten groentebouillon (Knorr)
  • 1 tl sambal oelek (evt. meer naar smaak, Conimex)
  • 4 Robuust pompoen broodjes (AH Biologisch)
  • 170 g Gehacktballetjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 100 g kruidenboter (AH)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 2 el (olijf)olie
  • staafmixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.
  3. Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.
  4. Halveer de broodjes. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.
AH Kikkererwten

Tip

In plaats van vegetarische Gehacktballetjes kun je ook kikkererwten (blik 400 g) over de soep verdelen. Rooster eerst even op 200˚C ca. 30 min. in de oven.

Bevat per persoon:
  • 720 kcal
  • 19 g eiwit
  • 38 g vet, waarvan 15 g verz.
  • 67 g koolhydraten, waarvan 10 g suikers
  • 4.6 g zout
  • 17 g vezels