Spaghetti bolognese met vegetarisch Gehackt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 20 min.
  • lactosevrij
Ingredi├źnten
  • 300 g spaghetti (zak 500 g, AH)
  • 1 prei
  • verse Italiaanse kruiden (AH, 20 g)
  • 200 g Rul Gehackt in schaal (Vegetarische Slager)
  • 85 g rucola
  • 500 g saus in zak knoflook (Bertolli)
  • 400 g cherrytomaten (bijv. Rivolocherrytomaten)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 1 el (olijf)olie
  • grillpan

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was de prei en snijd in dunne halve ringen. Snijd de Italiaanse kruiden fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het Rulgehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatensaus toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaatjes 4 min. Keer regelmatig.
  4. Giet de spaghetti af, meng met de rucola en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de tomaatjes erover.
AH Linzen

Tip

In plaats van het vegetarische Rulgehackt kunt u ook linzen uit blik (400 g) gebruiken. Voeg de linzen tegelijkertijd toe met de tomatensaus en warm 3 min. mee.

Bevat per persoon:
  • 480 kcal
  • 25 g eiwit
  • 7 g vet, waarvan 1 g verz.
  • 74 g koolhydraten, waarvan 19 g suiker
  • 1.9 g zout
  • 11 g vezels