Vegetarische Bratwurst met krieltjes & bloemkool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min.
Ingrediënten
  • 800 g krieltjes (duopak)
  • 1 bloemkool
  • 320 g vegetarische Bratwurst (schaal 160 g, Vegetarische Slager)
  • 1 zakje jus met uitjes (24 g, Knorr)
  • 1 zakje groentesaus (44 g, Knorr)
  • zakje peterselie (à 30 g)

Voorraadkast

  • 75 g roomboter

Bereiding

  1. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de Bratwurst in 6 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Voeg 250 ml water en de mix voor jus met uitjes toe aan de boter in de pan. Roer goed door tot een jus.
  4. Bereid ondertussen de saus voor groente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. Schep de peterselie door de krieltjes.
  5. Verdeel de bloemkool, Bratwurst en peterseliekrieltjes over 4 borden. Schenk de saus over de bloemkool en de jus over de Bratwurst.
AH basis groenteburger

Tip

Dit gerecht is ook lekker met een groenteburger, zoals de AH Basis groenteburger (schaal 2 stuks) in plaats van een vegetarische Bratwurst.

Bevat per persoon:
  • 535 kcal
  • 21 g eiwit
  • 25 g vet, waarvan 12 g verz.
  • 51 g koolhydraten, waarvan 9 g suikers
  • 2.8 g zout
  • 11 g vezels