Vegetarische burger met friet

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 15 min. + 30 min. oventijd
Ingrediënten
  • 700 g verse Franse friet
  • 4 Italiaanse bollen (pak 2 stuks)
  • 4 mc2 burgers (schaal 2 stuks, Vegetarische Slager)
  • 5 el mayonaise (pot 225 ml, Calvé)
  • 200 g ijsbergsla (zak)
  • 150 g rauwkost (bijv. rauwkost komkommer, zak)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 3 el (olijf)olie
  • halve el wittewijnazijn
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met 2 el olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen 2 el mayonaise met de azijn, 1 el water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.
  4. Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.
AH Champignon Gran Formaggio Burger

Tip

Liever geen mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).

Bevat per persoon:
  • 935 kcal
  • 26 g eiwit
  • 48 g vet, waarvan 9 g verz.
  • 95 g koolhydraten, waarvan 7 g suikers
  • 3.3 g zout
  • 10 g vezels